Ez a finom, vegánbarát, YOGI TEA® Lélekbalzsam teával átitatott lávasüti a tökéletes desszert a hidegebb, téli hónapokra! Puha, omlós csokoládétorta, közepén mennyei csokifolyam – mi is lehetne ennél jobb?
Mivel teljesen vegán és kifejezetten könnyed, a lávasüti az ájurvédikus tanoknak megfelelően táplálja a testet és a lelket anélkül, hogy megterhelnék az emésztő tüzet (Agni). A csokoládé belülről melenget, és egyensúlyba hozza a Vata dósát, amely a hideg évszakokban gyakran kibillen. Élvezd hát nyugodt szívvel a lávasüti csokoládés finomságát, miközben megőrzöd belső egyensúlyod!
Hozzávalók 6-8 darabhoz
Elkészítési idő: 30 perc
Amire szükséged lesz: muffin forma
- 2 db YOGI TEA® Lélekbalzsam teafilter
- 300 ml víz
- 100 g vegán étcsokoládé (min. 70% kakaó) + további 6-8 csokoládédarabka
- 45 ml repceolaj
- 100 g datolyacukor (vagy 80 g nyers nádcukor)
- 2 evőkanál kakaópor
- 100 g tönkölybúzaliszt (630-as típusú)
- 1 teáskanál sütőpor
- Olaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra és kenjük ki a muffinformát. Öntsünk 300 ml forró vizet a teára, és hagyjuk 10 percig ázni. Olvasszunk fel 100 g csokoládét egy vízforralóedényben.
2. Egy tálban keverjük össze a teát a repceolajjal és az olvasztott csokoládéval. Adjuk hozzá a datolyacukrot és a kakaóport, és keverjük simára.
3. Az így kapott tésztához adagoljuk a sütőporos lisztet. Addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
4. Töltsük meg a muffinformákat félig a tésztával. Mindegyik formába tegyünk egy-egy darab csokoládét, majd a maradék tésztát oszlassuk el rajtuk.
5. Süssük a lávasütiket előmelegített sütőben 6-8 percig. Amint kész, óvatosan vegyük ki a süteményeket a muffinformából és tegyük egy rácsra. Tálaljuk, míg meleg.
Ha elkészítetted a receptet, küldj róla egy képet nekünk valamelyik közösségi média felületen! Megtalálsz minket Instagramon, Facebookon és TikTokon is!