kizárólagos
forgalmazója a

Recept: csokoládés lávasüti Lélekbalzsam teából

Ez a finom, vegánbarát, YOGI TEA® Lélekbalzsam teával átitatott lávasüti a tökéletes desszert a hidegebb, téli hónapokra! Puha, omlós csokoládétorta, közepén mennyei csokifolyam – mi is lehetne ennél jobb?

Mivel teljesen vegán és kifejezetten könnyed, a lávasüti az ájurvédikus tanoknak megfelelően táplálja a testet és a lelket anélkül, hogy megterhelnék az emésztő tüzet (Agni). A csokoládé belülről melenget, és egyensúlyba hozza a Vata dósát, amely a hideg évszakokban gyakran kibillen. Élvezd hát nyugodt szívvel a lávasüti csokoládés finomságát, miközben megőrzöd belső egyensúlyod!

Hozzávalók 6-8 darabhoz

Elkészítési idő: 30 perc

Amire szükséged lesz: muffin forma

  • 2 db YOGI TEA® Lélekbalzsam teafilter
  • 300 ml víz
  • 100 g vegán étcsokoládé (min. 70% kakaó) + további 6-8 csokoládédarabka
  • 45 ml repceolaj
  • 100 g datolyacukor (vagy 80 g nyers nádcukor)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 100 g tönkölybúzaliszt (630-as típusú)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Olaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra és kenjük ki a muffinformát. Öntsünk 300 ml forró vizet a teára, és hagyjuk 10 percig ázni. Olvasszunk fel 100 g csokoládét egy vízforralóedényben.

2. Egy tálban keverjük össze a teát a repceolajjal és az olvasztott csokoládéval. Adjuk hozzá a datolyacukrot és a kakaóport, és keverjük simára.

3. Az így kapott tésztához adagoljuk a sütőporos lisztet. Addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.

4. Töltsük meg a muffinformákat félig a tésztával. Mindegyik formába tegyünk egy-egy darab csokoládét, majd a maradék tésztát oszlassuk el rajtuk.

5. Süssük a lávasütiket előmelegített sütőben 6-8 percig. Amint kész, óvatosan vegyük ki a süteményeket a muffinformából és tegyük egy rácsra. Tálaljuk, míg meleg.

Ha elkészítetted a receptet, küldj róla egy képet nekünk valamelyik közösségi média felületen! Megtalálsz minket Instagramon, Facebookon és TikTokon is!